Travellerspointin Travel Blogit

Bongoilua

Eli taas jotain hiton autoilua.

all seasons in one day 19 °C

Meidän asuntoautoilu -siis Madza Bongo, eli pakettiauto, jossa on sängyntynkää ja kaasulevyt kokkaamiseen (on tuossa myös pöytä) -alkoi jännittävästi. Tottakai rahaa säästääksemme kurvamme ekaksi yöksi ensimmäiselle ilmaiselle rannalle jolle vaan sai leiriytyä. Oikein leppoisa järvenranta jossa sorsat rauhaisasti lilluivat. Hämärän tullen ei ollutkaan niin leppoisa tunnelma, kun opossumit alkoi puskissa rääkymään! Hemmetin pelottavia ääniä ne pikku elukat saa aikaiseksi, ja sydämentykytyksiä aiheutti myös sydänyöllä auton vierestä kuuluvat rapinat.
Onneksi aamun sarastettua ranta oli yhtä rentouttava kuin iltapäivästäkin, joten saimme lähteä jatkamaan matkaa ilman järvihirviöiden mutaisia jälkiä auton ympärillä. 8o
candyland.jpg

Ajeltiin siis kohti Uuden-Seelannin itäisintä kolkkaa, pikkuhiljaa aivan perstuntumalla. Jos teki mieli pysähtyä, niin tehtiin. Ja kun kartalla näki jotain kiinnostavaa, siihen suuntaan kurvattiin. Näin satuttiin löytämään leirintäalue, jossa pienestä lisämaksusta pääsi käyttämään ihanaa allasosastoa! :) Viiden minuutin kävelymatkan päässä altaista sijaitsi kuuma lähde, josta vesi pulppuaa ulos 98 asteisena. Siitä on tehty yhteys altaisiin, jotka siis olivat kaikkea 36 - 40 asteen välillä. Vuorokausi totaalista rentoutumista näissä mineraalipitoisissa altaissa oli nannaa niin väsyneen(?) matkailijan mielelle kuin ruumillekkin.
ferns.jpg
Aotearoa on maoria joka tarkoittaa pitkän valkoisen pilven maa. Land of the long white cloud... Land of the endless rain and curvy road enemmänkin!! Kokoajan sataa ja tiet mutkittelee kukkuloiteen välissä kuin paraskin serpenttiini. Ja nopeusrajoituksena 100 km/h!! Kiwithän ei sitten ole mitään varovaisia ajajia, joten jos pakullasi uskallat madella noin sanotaan vaikka 80 km/h, niin kyllä viimestään puolen minuutin päästä puskurissa roikkuu joku kiwi lava-autonsa kanssa!

Kaikesta huolimatta ;) päästiin vihdoin itäisimpään niemenkärkeen perille. Yön nukuimme Bongossamme parkkipaikalla, idässä ainoastaan Tyyni Valtameri ja jossain siellä kaukaisuudessa Chile. Meri ei ollut ollenkaan tyyni sinä yönä. Useaan kertaan yöllä heräsimme siihen, että tuuli rysäyttää pakua kuin pari miestä olisi päättänyt hyökätää auton kimppuun.
Aamulla herätys kello 5. Aioimme nimittäin kiivetä majakalle katsomaan auringonnousun. Tuli vähän kiire, kun huomasimme taivaanrannassa jo hieman kajastusta kun kiipesimme ulos Bongosta. Pohkeet maitohapoilla kiipesimme kukkulan laelle, ajoissa. Olimme siis 27 lokakuuta 2008 muutaman muun reissaajan kanssa ensimmäiset ihmiset maapallolla jotka näkivät auringon nousevan. Aika hieno fiilis. Ja kaiken lisäksi olemme nyt käyneet Uuden-Seelannin pohjoisimmalla, eteläisimmällä ja itäisimmällä majakalla / paikalla. Läntisin jäi käymättä, koska se on keskellä vuonoja, erittäin vaikeapääsyisellä kansallispuistoalueella. east_cape_majakka.jpg

Bongoilu :D jatkuu lämpimän rannan etsinnällä. Sunnutaina täytyy auto palauttaa, ja maanantaina lähtee lento Australiaan, joten viimeisistä päivistä rakkaassa kiwi-landiassa nauttien, täältä tähän.

Lähettäjä Cinttu 14:17 Arkistoitu paikkaan New Zealand

Sisällysluettelo

Kommentteja

Hip-heijaa! Vuoden verran ollaan luettu tätä blogia!:) Huisia!

tältä tama-heli

kyl makin sie kavin mut majakalle jai kiipeematta ku oli niin jyrkka rinne. Hieno paikka silti. ja matkalla oli aika hienoja kivia rannalla (tata ei voi ymmartaa kun 1 henkilo maailmassa joka ei osaa suomea)

tältä Harri.

Morjens !
Tämä nyt on pientä teidän matkailuun verrattuna, mutta me suuntaamme viikoksi Teneriffalle 2.12 Playa del americansiin.

Näkymisiin !

tältä IronMauri

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Jatkaa Travellerspoint