Travellerspointin Travel Blogit

Rinnetotuuksia

Eli kuinka laskettelu on Suomessa oikeasti parempaa.

sunny 17 °C

Suomessa

  ¤ vaikka ei ole vuoria, silti lähes jokaisessa keskuksessa on enemmän hissejä kuin täällä yhdelläkään vuorella.
  ¤ rinteet on rinteitä, ei lumikissan levysia alas rinnettä mutkittelevia siirtymäreittejä.
  ¤ on kolmen tasoisia rinteitä, ja niitä kaikkia voi laskea normaalisti. Täällä musta rinne tarkoittaa sitä että se on täysin luonnontilainen vuorenrinne.
  ¤ rinnekarttaan merkitty rinne on ajettu kissalla kokonaan, ei vain yhtä laitaa.
  ¤ on olemassa after-ski.
  ¤ ei tarvitse ajaa päällystämätöntä serpentiinitietä ylös puolta tuntia.
  ¤ hissiliput on hissilippuja, ei rautalanka-tarra-viritelmiä.

laudat1.jpg

no_worries_pieni.jpghyv__meininki.jpg

Puhelinnumero uuteen taloon on muuten +64 3 4511 382. Eli jos omistat vielä lankapuhelimen, ja halajat puhua Sinille, Harrille tai JP:lle, soita täkäläiseen aikaan iltaisin (Harrille myös päivisin) kiitos! Talossahan asuvat myös kanadalainen Carol ja saksalainen Marcel, mutta kyllä ne meidän nimet tietää (daaaaa) jos vaikka vaan mölisette niitä siihen luuriin jos he sattuvat vastaamaan (MÖL).

Täällä alkaa kevät jo hiipiä nurkan takaa paikalle, narsissit kukkii jo ja yksikin päivä töistä tullessa yhdessä pörisi kimalainen! Hihii! Tänään tuntui typerältä tulla kotiin lautailuhousut jalassa ja lumilauta kädessä, kun vastaantulevat lapset hyppelehti iloisesti hihattomissa ja sandaaleissa. :)

Lähettäjä Cinttu 17:52 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (3)

Sukulaisvierailu maapallon toisella puolella.

sunny -2 °C

Johan riittää muuttamista. Taas vaihdettiin taloa, kun piti löytää Harrillekkin tilaa. Harri pölähti Uuteen-Seelantiin viime lauantaina parin päivän matkustuksen jälkeen. Huh. Meille oli jo ihan tarpeeksi taas hommaa ajaa Christchurchiin (5h)
Lake_Tekapo.jpg

Tärkein kuitenkin ensin. Uusi osoite on:
36 Remarkables Crescent
Frankton
Queenstown 9300
New Zealand

Puhelinkin olisi, mutta ei tiedetä vielä numeroa edes, eikä sitäpaitsi toimi puhelin itse.
Nyt on kyllä kaikkein mukavin talo kaikista, on oikein samanlaiset astiat kuin kotona, Joroisissa siis. Sellaset valkoset ja sinisiä kukkia. :D Mukavin makkarikin on kuin vielä missään, oikein on boordit seinillä eikä viereisestä huoneesta kuulu tsekin kielistä mölinää eikä yläkerrasta kolinaa. Maisematkin taitaa olla parhaat tähän mennessä, ainakin kokonaisuutena jos talosta puhutaan. Paljon tilaa, kamina ja polttopuita. Kiva keittiö, olkkari ja siistit asuinkaverit. Ja ihan lämppäritkin löytyy huoneista.

Samanlaista töissä käymistähän tämä täällä on kuin ennenkin, Harrikin on ollu vielä niin jetlaginen, ettei mitään hirveitä olla ruvettu säätämään iltasin. Yritetään suunnitella tulevia matkustuksia, eli Malesian, Indonesian ja Filippiinien sukellusreissuja. Kyllä sitä lämpöä tosiaan jo kaipaa, kun täällä käytännössä oot varpaat jäässä 16/7 (omassa sängyssä on nakit lämpiminä 8 h :D). Seuraava projekti on ruisleivän leipominen. Harri toi jälkiuunileipää, siitä yritetään tehdä taikinajuuri. Ja jos täkäläisestä ruisjauhosta on mihinkään, meillä pitäisi olla maanantaina tuoretta ruisleipää. Who farted?

Lähettäjä Cinttu 21:19 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (0)

Talvi tuli vihdoin!

Tehtiin nimittäin talven ensimmäinen lumiukko!!

sunny -2 °C

Vihdoin kaupunkiin asti tuli yli kymmenen senttiä lunta ja kun eräskin päivä tultiin kotiin töistä, argentiinalaiset asuinkaverit oli pihalla kyhäämässä lumiukkoa. Kuulemma monen tunnin ponnistelujen jälkeen ne oli saanu aikaseks puoli metriä korkean lumi-nyppylän... :D Näytettiin sitten että mitenkä sitä lumiukkoa oikein rakennetaan. Tuli tehtyä tollanen semi-hitleri kaikkine hiiliviiksineen ;)
hitleri.jpg

Vuorella on viimesen viikon aika satanu puolisen metriä lisää lunta, joten laskuolosuhteet on mitä mainioimmat! Joka lounastauolla on pakko mennä laskemaan, jos vaan eteensä näkee. Kelit on kaikkea lumimyrskyn ja täydellisen auringonpaisteen väliltä.
harmaan_s_vyt.jpg

Lumilaudan päällä viihdytään molemmat oikein hyvin, JP tosin välillä aina palaa tuttuun ja turvalliseen sukseiluun. Ja niinkuin kaikki jo arvaakin, Sinttura täällä painaa tyylilleen uskollisena päätä pahkaa uutta lajia tuuttiin! Niin on tullu tutuksi hypyt kuin boxitkin, reileille aion uskaltaa ehkä ens viikolla. ;)

P.S. WE LOVE POWDER!

Lähettäjä Cinttu 22:02 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (2)

Uh-oh, työ ottaa veronsa.

sunny 8 °C

Nyt meni tämä työ-loma (working holiday) oikein kunnolla työn puolelle! Yksitoista tuntia päivästä käytetään työhön, kahdeksan yritetään nukkua, jäljelle jäävistä viidestä ainakin kaksi ja puoli menee syömiseen ja itsensä ja jälkiensä pesemiseen, joten meillehän jääkin huimat 2,5 tuntia vapaa-aikaa! Mitäköhän luulette meidän tekevän? TV on jumalamme! Mutta luojan (eli tässä tapauksessa TV:n??) kiitos olen henkilökohtaisesti löytänyt uus-vanhan harrastuksen, eli pipojen virkkaamisen! Sinänsä hyvä harrastus, sitä kun voi tehdä samaan aikaan TV:n katsomisen kanssa. Kokonainen pipo syntyy kahdesta pienestä lankakerästä, jotka maksaa 8-18 $, eli ei kauheasti tule pipolle hintaa ja mieli virkistyy kun saa taas vähän väriä elämään :).
kollaasi.jpg

Uusi talo on kiva paikka, oikein lämmin ja tosiaan se kaapeli-teeveekin näkyy. Viereisen huoneen kaksi tsekki-tyttöä ostivat viime viikolla langattoman modeeminkin (taisivat olla tottuneet pitämään nettipiuhan kokonaan itsellään), joten nettisurffailukin muuttui taas astetta helpommaksi. Keittiö on edelleenkin pieni, mutta onneksi kaikkien asukkaiden iltaruoka-rytmi on niin erilainen, että sinne mahdutaan. Ja ihan muistutukseksi kaikille: kuivausrumpu on muuten ihan hemmetin kätevä keksintö, varsinkin näin sateisessa maassa kuin Uusi-Seelanti!

Yhdet työporukan bileet ollaan pidetty sen jälkeen kun vuori kunnolla aukesi, mutta meillä oli työpäivä seuraavana päivänä, joten ei oikein voinu kunnolla irrotella. Väsytti kyllä kuitenkin, viisi tuntia ehdittiin nukkua. Onneks kaikki muutkin oli väsyneitä#krapulassa# joten ketään ei haitannut, paitsi ehkä asiakkaita, mut eihän ne mitään huomaa ;).
k__li_t.jpg

Ensimmäinen kokonainen palkkakin tosiaan tuli vihdoin, ja sitähän siellä baarissa vähän niinku käytiinkin juhlimassa. Nyt yritetään kauheasti aloittaa säästäminen jotta saisi sitten Australiassa ja Aasiassa rauhassa sukellella ja ostella. Kuitenkin tänäänkin sorruttiin shoppailemaan kaikella yrimääräsellä rahalla uusia vaatteita!! Auto odottaa rekisteröintimaksun maksamista ja vuokraan pitää jättää jotain, joten raja tuli valitettavasti vastaan. Nyt kyllä sitten pärjätäänkin taas muutama kuukausi samoilla kamoilla (joka alkaa muuten olemaan aikalailla maksimi mitä jaksaa samoja kuteita kattella :/ kokeilkaa vaikka huviksenne).

Nyt käymme siis taas hyvin ansaitulle yölevolle, jotta jaksamme hymyillen palvella maksavaa asiakasta koko pitkän päivän. Jotka muuten vaihtui yhtäkkiä koululomalaisista rikkaiksi eurooppalaisiksi!! Huomaa että on lomakausi!!

Guten nacht!

Lähettäjä Cinttu 22:04 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (2)

Uusi kämppä kullan kallis ;)

snow -1 °C

Kuukausi on mennyt opiskellessa suksi- ja lautavuokraamon toimintaa ja yleistä asiakaspalvelua. Pari päivää ollaan ehditty olla ihan oikeissa töissäkin. Kivaa on, vähän rankkaa vaan kun joutuu lähtee aamulla 7:15 ja takasin kotiin pääsee vasta illalla kuuden jälkeen. Viitisenkymmentä minuuttia aamusta menee bussissa matkalla ylös, serpenttiinitietä pitkin 1586 metriin. Viiteen asti töitä jolloin taas bussiin ja vasta kuuden jälkeen ehtii kotsaan.
Qt_illalla.jpg

Siitäpä muuten puheenollen, vaihdetaan asumusta ensi maanataina. Nämä britit ei oikein osaa alivuokraamisen perussääntöjä. Onnea seuraaville asukkaille, toivottavasti jaksavat maksaa ylihintaa kylmästä olohuoneesta ja lukottomasta kylppäristä.
Uusi kämppä on kahdeksan (!) hengen talo, josta saatiin isohko makuuhuone yli 50$ halvemmalla per viikko. Ja tää uusi paikka on sentään lämmin! Patteria saa pitää päällä koko päivän, ilman että tulee extra-sähkölasku niskaan (tämä oli siis lisää valitusta vanhasta kämpästä...). Oli aika homma löytää vapaita huoneita tähän aikaa vuodesta, kun laskettelukausi on just alkanu, mut jollain moukan tuurilla taas satuttiin löytämään sopivan hintanen paikka, ja jopa internet-yhteyskin kuuluu hintaan! Jihuu!
Uusi osoite tulee olemaan 34B Bowen street, mutta älkää vielä hätäilkö niitten postien kanssa, kaikki lähetykset saadaan helposti ulos vanhastakin osoitteesta, se kun on sellanen noutosysteemi...

Tässäpä teille typerästi hymyilevä hiihtokeskustyöntekijäpariskunta Queenstownin yläpuolella maksetulla työajalla.:P
Qt_1_027.jpg

Tänään piti olla työpäivä, mutta vuorella oli yöllä satanu kuuden tunnin aikana 25 senttiä lunta ja jatku vielä aamullakin. Kuulemma pahin lumimyrsky miesmuistiin. Maassa täällä kaupungissa on lunta paikoin jopa viisi senttiä! Hurjaa! :D Eivät saaneet tietä auki ylös keskukselle, joten tästä tulikin vapaapäivä. Nukuttiin sekin ylimääränen aika, ettei tule tuhlattua liikaa rahaa ;) Piti lähtee ostamaan virkkuukoukkua ja lankoja pipojen tekoa varten, mutta laiskuus voitti.

Lähettäjä Cinttu 18:15 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (0)

(Merkinnät 11 - 15, kokonaismäärä 46 ) « Sivu 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 »