Travellerspointin Travel Blogit

Oma kämppä kullan kallis.

semi-overcast 7 °C

Vihdoin palasimme Queenstowniin rahattomina ja väsyneinä joka aamuiseen reppujen pakkaamiseen (taas).
Oma kämppä sisältää siis oman makuuhuoneen, olohuoneen ja sisäänkäynnin, toiletti ja keittiö on yhteinen vuokraisäntien (Andrew & Donna, brittejä) kanssa.
Osoite onkin sitten vähän monimutkaisempi juttu. Kirjeelle on oma osoite, paketille oma, ja jos haluatte tulla käymään, sekin osoite on eri. Kokeillaampas sitten mitä tästäkin tulee :P

Jos lähetys tulee kirjemuodossa, lähetä se osoitteeseen:
[NIMI]
Po Box 59
Queenstown 9197
New Zealand

Jos päätät lähettää meille paketin, laita se osoitteella:
[NIMI]
Lakeview Holiday Park
Cemetery Road
Queenstown 9197
New Zealand

Mutta jos haluat tulla käymään (tai kyylätä meitä Google Earthissa), osoite on:
145 Earnslaw street
Queenstown
New Zealand

Hiljaiseloa täällä elellään kunnes keskivikkona alkaa työt. Ei ole ylimääräistä rahaa mihinkään rientoihin, salmiakkikin maksaa tosiaan sen 4,5$ / 100g, joten silläkään ei pysty nyt herkuttelemaan. Pahin puute on ruisleivän puute, täällä on tarjolla vain saksalaistyylistä makeaa ja pehmeää ruisleipää, eikä edes kunnon näkkäriä löydy. Angst.

P.S. Posti Juhapekalle on ehkä helpoin laittaa nimellä JP, koska se on helpoin näitten ihmisten täällä ymmärtää, ettei tarvitse ruveta kirjain kirjaimelta tavaamaan. :)

P.P.S. Eka hiihtokeskus on jo auki, ja jopa täällä kaupungissa asti satoi lunta toissapäivänä. Hihuu.

psssst... kuvagalleriassa lisää kuvia....

Huom. Muokkasin osoitteitten postinumeroita, mutta tulee kuulemma ihan melkein millä numerolla vaan.

Lähettäjä Cinttu 12:43 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (0)

Maisemakierros

Featuring Avara luonto esittää: Rantojen asukit.

semi-overcast 15 °C

Queenstownissa hommat tuli hoidettua niin kovalla rytinällä kuntoon, että nyt olisi aikaa vain odotella töitten alkamista. Toisaalta rahavarannot alkavat olla jo (taas) hieman vähenemässä, joten jääminen makailemaan kalliisiin Qtownin hostelleihin ja altistuttamaan itsensä joka päivä jumalattoman hinnakkaille seikkailuaktiviteeteille ei kuulostanut hyvältä siinäkjään mielessä, että vaihtoehtona olisi nähdä jopa jotain muutakin kuin vain Qtown.
Auton tankkiin bensaa (joka on muuten täälläkin jo noussut ennätyskorkeisiin hintoihin: jopa 1€ per litra!!) nokka siis kohti eteläsaaren eteläosia. Luvassa siis paljon (meren)eläimistöä ja hienoja maisemia.
Enpä taida sen enempää puuduttaa aivojanne tylsällä ajokertomuksella, riittää kun tiedätte että ajettiin. Ja pysähdyttiin hostelliin yöksi.


Seuraavaksi hemmottelen silmämunuaisianne muutamilla otoksilla, joista muutamat saattavat jopa kuulua "Niin-hyvä-että-pääsee-seinälle"-otoksiin, ja loput ovat sitä keskikastia. Huonot näätte sitten kun reissusta palattuamme kidutamme kaikkia teitä tunteja kestävillä diashow'uillamme. Kjäh.

Oamaru: Pinviinejä.
keltapingu.jpg

Moeraki: Kuulia??
alienmunat.jpgpunahilkka.jpg

Otagon niemimaa: Kasveja ja maisemia.
dyynikukka.jpgOtago_Harbour.jpg

Dunedin: Vanhoja rakennuksia.
Dunedin_kirkko.jpgWhisky_bar.jpg

Vielä lopuksi onnittelut kaikille lopullisesti tai väliaikaisesti koulunsa lopettaville, varsinkin eräille pikku possuille etelä-savossa! :P
Ja kaikille muille voimia juhlissa kiertämiseen. :)

Lähettäjä Cinttu 22:15 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (3)

Potkaiseeko karma kaiken tämän hyvän takaisin?

Eli milloin sitä paljon puhuttua schaissea tulee sankolla niskaan?

semi-overcast 16 °C

Lähtien tuosta meidän tulivuori-tuurista alkoi lähestulkoon kaikki asiat sujumaan. aamujonotus.jpg Lauttaan ehdittiin Wellingtonista ajoissa ja ilma oli Cookin salmen ylityksessä jotakuinkin täydellinen. Päivällä ajaessamme Blenheimin kaupungin läpi, tapasimme Pukenuista tutun kaverin, ihan yllättäen kadulla. Illaksi ajoimme Kaikouran kaupunkiin josta olimme varanneet ihan oman huoneen tällä kertaa, tietäen olevamme tosi väsyneitä monien päivien ajamisen jäljiltä. Ei ainoastaan riittänyt, että meillä oli oma telkka ja hostellissa oli monta ihanan roihuavaa takkaa, vaan takapihan porealtaan vierestä löytyi myös ihan oikea SAUNA!! Kiuaskin oli "FinnLeo"-merkkiä ja lauteetkin oli ihan oikein rakennettu :). Äkkiä lähikaupasta siksari bisseä ja saunan lämpöön nauttimaan oikeista löylyistä! Neljä kuukautta siinä sitten menikin että löydettiin tämä ihanuus. Argentiinassa melkein päästiin saunaan, oltiin jo varattu sellaisesta lomakylästä mökki, jossa oli sauna, mutta sitten sinne pölähti joku Chileläinen turistiryhmä joka vei meiltä varauksen alta. Pöh.

Seuraavana päivänä koettiin aikamoinen "bon voyage"-ilmiö ;) saapuessamme Lake Tekapon pikkukaupunkiin. Neljä vuotta sitten Australiasta tekemällämme retkellä pysähdyttiin niin monessa paikassa ettei me millään muistettu kaikkien paikkojen nimiä edes sen vuoden jälkeen. Hyvä että nyt kierretään maata uudestaan, sillä tämä pikkukaupunki pääsi listoille. Sen verran helposti tunnistetavissa oleva yhden kadun kylä oli kyseessä, ettei epäilystä ollut maisemista.

Sitten saavuimmekin jo Queenstowniin, vuorten keskellä olevaan hyvin kauniiseen kaupunkiin Wakatipu-järven rannalla. Seuraavan päivän työhastattelut olivatkin jo niin paljon mielessä ettei oikein mitään järkevää saanut aikaiseksi. Tiistaina koko aamu meni valmistautuessa ja sitten olikin jo aika! JP vakuutti tuomariston kymmenessä minuutissa, minä käytin aikaa noin 15 min, vaikka molemmille oli varattu puoli tuntia. Lupasivat päättää perjantaihin mennessä.
[Seuraava vuorokausi sisältää paljon hermostunutta pohdiskelua mitä sanoi väärin ja mitä olisi pitänyt sanoa enemmän]
Illaksi saatiin onneksi jotain muutakin (mutta hyvin paljon työpaikkariippuvaista) miettimistä, kun lueskelimme paikallisesta lehdestä asunnonvuokrausilmoituksia. Kämppäkin pitäisi löytää jos sitä työtä saa, ei näissä hostelleissa jaksa roikkua koko talvea (tai kesää, ihan miten haluatte ajatella).

Keskiviikkoaamu koitti hyvin pilvisenä ja harmaana. Taisi välillä sataakkin. Mutta sehän ei haittaisi, sillä tämä keskiviikko on elämäni viimeinen syntymäpäivä ennen sitä maagista kolmenkympin rajaa. Hui. Erittäin hyvän mannermaisen (que?) aamiaisen jälkeen suuntasimme kaupungille ja osuimme kultakaivokseen. Karkkikaupasta löytyi ainakin kuutta erilaista salmiakkia!! Hinta oli tosin aika rankka (4,50 $/ 100g), joten älkää luulkokkaan pääsevänne pälkähästä karkkipakettejen lähettämisen suhteen! Mahtavan suklaakakkusiivun ja iltapäivälöhöilyjen jälkeen löysimme sähköposteistamme ilouutiset! Molemmat olimme saaneet ilmoituksen työpaikasta!!! Kuului vaan iso TUMP kun molempien sydämeltä vierähti iso kivi pois. Nyt kaikki olisi niin paljon helpompaa eikä tarvitsisi kärsiä rahapulasta koko talvea.
Double_Con..ingossa.jpg
Vain muutaman tunnin päästä hommasimme itsellemme asunnon kymmenen minuutin kävelymatkan päästä keskustasta. Meillä on nyt siis omat kaksi huonetta ja jaettu kylpyhuone & keittiö suunnilleen samanikäisen pariskunnan kanssa pienessä talossa jonka he ovat ostaneet ja remontoineet.

Illaksi vielä mentiin oikein ravintolaan syömään! ;) Otettiin pizzaa! :D Ja tottakai muutama drinkki synttärin kunniaksi.
Cheers! = Prost! = Salut! = Skål! = Kippis!

P.s. Ei sentään kaikki sujunut, eilen piti tämä jo julkaista mutta hostellin langaton nettiyhteys kävi kettuilemaan. Räyh!

Lähettäjä Cinttu 15:15 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (2)

Takaisin sivistyksen (=matkapuhelimen kuuluvuusalueen)pariin

Sehän alkoi noin kolmekymmentä kilometriä Pukenuista etelään. :)

sunny 21 °C

Työrupeamamme mandariinitarhoilla sai äkkilopun, kun perjantai-iltapäivällä puhelin soi (mitä ihmettä, onko täällä kenttää?) ja saimme kutsun työhaastatteluun Queenstowniin. Sehän sijaitsee siis eteläsaaren eteläosassa, ja meidän sijaintimme tällä hetkellä on aikalailla niin pohjoisessa kuin vain voi olla. Matkaa olisi edessä siis noin 1800 km. Suunnitelmissa oli alunperin tehdä vielä viikko töitä ja sitten kuluttaa sitä rahaa pikkuhiljaa valuen etelää kohti. Nyt meillä olisi aikaa noin 10 päivää aikaa tähän matkaan. Toki tälläisen matkan voi ajaa yhteen putkeen kahdessa päivässä (vähän niinkuin Leville ajetaan yhdessä päivässä...tai siis yössä!), mutta olishan siinä matkalla kiva nähdäkin jotain. Pakko siis irtisanoutua ja lähteä tien päälle.
kalliolla.jpg

Ekana stoppina ajettiin katsomaan maailman suurinta kauripuuta, Tane Mahutaa, joka Maori-tarinan mukaan on Isä-taivaan ja Äiti-maan poika, ja kaiken elollisen isä. Kun tämän näkee omien silmiensä edessä, ei ihmettele tarinan alkuperää ollenkaan. Iso se on.
Tane_Mahuta.jpg

Seuraavana päivänä lähdettiinkin sukeltamaan Pornaisten saarille! (Poor Knights Island ;D) Vähän jänskätti kun siitä sukelluskurssista on jo kuitenkin melkein kaksi kuukautta, ja tuntee itsensä niin kömpelöksi vielä. Onneksi on opas joka näyttää mihin mennään ja missä on eläväisiä. Hienosti meni kaikki, kulutetaan vaan kauhean paljon ilmaa vielä, kun ollaan niin rookieita että puuskutetaan. :) Sukellettiin nimittäin molemmat sukellukset Luken (opas) ja australialaisen pariskunnan kanssa, ja kun me jouduttiin tuleen pintaan n. 35 minuutin päästä, niin nää jatkaa yli 50 minuuttia! Vähän korpee! >:(

Erittäin sikeästi nukutun yön jälkeen jatkettiin matkaa etelään päin, Aucklandissa varikkopysähdys tehden (SHOPPAILUAAA!). Monen sadan kilometrin ja monen kymmenen pikkukaupungin jälkeen saavumme Tongariron kansallispuistoon. Tongariro ja sen viereinen vuori Ngauruhoe ovat molemmat aktiivisia tulivuoria, jälkimmäinen on purkautunut viimeksi vuonna 1972 ja aivan vieressä sijaitsee myös Ruapehun tulivuori, joka puolestaan viimeksi vuonna 1995 purkautui. Tämmöisiin maisemiin päätimme siis lähteä tekemään pienen kävelyretken, eli Tongariron ja Ngauruhoen väliin katsomaan paria kraatteria & järveä.
Kuuden tunnin haikki ylös 1886:en metriin ei sinällään ollut mitään Etelä-Amerikan vuorivaeltelujen jälkeen (4300 m), mutta kyllä sekin jo alkoi tuntumaan jaloissa. Kerrankin silloin kun me halutaan kiivetä tulivuorelle, ilma on mitä mainioin! Ensimmäiset pilvet ilmestyi näkyviin vasta puoli tuntia ennen kuin saavuimme takasin autolle! :D Haluamme-kiivetä-tulivuorelle-mutta-ilma-on-liian-huono-kirous joka seurasi meitä Chilestä asti on siis murrettu!
Emerald_lakes.jpg

Lähettäjä Cinttu 20:43 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (0)

Arvatkaa mitä?

Sataa sataa lorisee!!!

rain 13 °C

Tämähän on siis kohtalon ivaa että joka päivä kun kirjotan, sataa. Johtunee siitä, että aurinkoisina päivinä painetaan töitä hullun lailla. Kolmestatoista tässä kylässä vietetetystä päivästä kaheksan ollaan jo tehty töitä, se on jo aika hyvin noinkin sääriippuvaiselle työlle kuin mandariininpoiminta. Kevyessä sateessa poimitaan mutta jos alkaa jatkuvasti sataa ja paljon (niinkuin nyt tekee) niin ei siellä puskassa hullukaan mandarin_madness.jpg kuhise, ja traktoritkin juuttuu mutaan. Olisi kyllä kiva saada vähän selkeämpiäkin vapaapäiviä, jotta voisi mennä esimerkiksi satamaan kalastamaan :D. Viime viikolla käytiin kerran kalastamassa, kun sattui olemaan sunnuntai-iltana mukava ilma ja pari ihmistä omisti kalastusvälineet (kelan siimaa, koukun ja painon, syötiksi kaupasta voi ostaa pakastettua mustekalaa). Mitään ei koukkuun tarttunut, mutta olipa taas IK (eli vanha tuttumme ilmaista kivaa)!
bisse__satamassa.jpg

Eilen kävi pieni vahinko töissä. Viimeiseen säkilliseen olin juuri ottamassa viimeistä herkullista ja mehevää mandariinia, niin ilmeisesti sillä sekunnilla alkavan viikonloppuvapaan hurmos ;) vei minut täysin mukanaan ja leikkasin leikkureilla mandariinin kannan sijasta pikkusormeni! Auts! Työnjohtaja antoi pari laastaria, joilla yritettiin puristaa haava umpeen, mutta verenvuoto ei lakannut millään. Lähtö tuli siis noin 20 km:n päässä sijaitsevalle ensiapuasemalle, sillä tässä "meidän kylässä" ei ole lääkäriä, varsinkaan neljän aikaan lauantai-iltapäivällä. Kaitaian sairaalan ensiavussa sain siis neljä tikkiä vasempaan pikkusormeeni, ja taisi tulla ainakin neljän päivän "saikku". Illaksi piti ostaa extra-paljon jäätelöä... eikös sitä kuulu aina saada ison pipin jälkeen? ;D

Lähettäjä Cinttu 16:24 Arkistoitu paikkaan New Zealand Kommentteja (4)

(Merkinnät 16 - 20, kokonaismäärä 46 ) « Sivu 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 »