Travellerspointin Travel Blogit

Mendoza, Argentiina.

Viiniä ja vuoria.

sunny 23 °C
View Ympäri mennään. on Cinttu's travel map.

Anteeksi kaikille ettei olla kirjotettu, mutta tämä Etelä-Amerikan vipinä vie kaiken ajan ;)

Miamista lennettiin Santiagoon, Chileen, mutta siitä sitten enemmän myöhemmin kun mennään takasin sinne ja ehditään vähän turisteilla siellä.

Santiagosta otettiin bussi Andien yli Mendozan viinikaupunkiin Argentiinaan. Ja viinikaupunki tämä on, menkää vaikka pitkäripaseen katsomaan siihen Argentiina-kohtaan, niin varmasti on yli puolet Mendozasta. Vuokrattiin polkupyörät ja lähettiin tekemään omatoimikierros viinitiloille, tosin tilaesittelyt oli meille varattu jo etukäteen, meidän homma oli vaan löytää oikea viinitila oikeaan aikaan. Se ei ollutkaan niin helppoa kun vois kuvitella, päivän aikana tuli noin 40 km pyöräilyä... Argentiinalaiset kadut ei välttämättä ole ihan parhaassa kunnossa noin maaseudulla kuin nämäkin viinitilat olivat.

Viinit oli kyllä hyviä huikka.jpg ja opittiin paljon itse prosessista, eri asia on taas kuinka kauan me muistetaan mitään.
tynnyrit.jpg

Seuraava aktiviteetti (päivän viinintissuttelun jälkeen) oli kiivetä vuorelle! Parin, kolmen tunnin ajomatkan päässä Mendozasta sijaitsee läntisen pallonpuoliskon korkein vuori, Aconcagua. Bussilla pääsi 2800 metriin, siitä alkoi kävely. Perusleiri sijaitsi 3300 metrissä, jossa syötiin lounasta. Ruhtinaallisen puolen tunnin tauon jälkeen jatkui matka 4300 metriin, Placa Francialle. Se on Aconcaguan eteläpuolella korkein kohta mihin voi kiivetä. Huipulle pääsee helpommin pohjoispuolelta, mutta eteläpuoli on kauniimpi.
jeee.jpg

Oli aika hurjaa tehdä koko reissu yhessä päivässä, suositukset kun sanoo et pitäis totutella korkeaan ilmanalaan pari päivää vaikkapa 2500 m:ssä. Alastullessa alkoikin kädet ja jalat turvota aika kivasti. Johtui varmaan siitä viidestä litrasta vettä joka tuli juotua päivän aikana, jottei vuoristotauti iskisi. Vähän alkoi pelottaa siinä kohti kun kävely sattui turvonneitten nilkkojen takia. Bussissa matkalla alaspäin turvotukstkin helpotti ja uni tuli mukavasti. Tulipa kiipeiltyä!
lippu_ja_vuori.jpg

Lähettäjä Cinttu 17:33 Arkistoitu paikkaan Argentina Kommentteja (0)

Welcome to MIAMI!

... Niinkuin Will Smith sen sanoisi...

semi-overcast -17 °C
View Ympäri mennään. on Cinttu's travel map.

Paluu länsimaisen sivistyksen pariin oli hämmentävä. Toisaalta oli iloinen että sai mitä vaan milloin vaan ja ihmiset ymmärsi meitä ja toisinpäin, mutta toisaalta alkoi kuvottamaan tämä länsimaisen ihmisen tuhlaileva luonne. Parin tunnin matkan päässä asuu ihmisiä joille muutama tuhat euroa antaisi niin paljon. Esimerkisi Cabareten rannalla meille tuli puhumaan mies joka yritti kerätä rahaa Santiagolaiselle (Dom.Rep.) lastenkeskukselle. Rahaa puuttui 50 000 pesoa, eli tuhat euroa. Miettikää miten vähän tuo summa on jollekkin ökyrikkaalle Suomessa tai jenkeissä (vinkki Jorma Ollilalle ja Donald Trumpille) mutta kuinka paljon se saisi aikaan kolmannen maailman valtiossa.

Se niistä syvällisemmistä pohdinnoista, Miamin hiekkarannat ja rantabulevardit kutsuivat. Ajoitus oli huono, sillä juuri samaan aikaan sattui opiskelijoiden kevätloma ja pääsiäisviikko. Kaikki hotellit oli tupaten täynnä ja vapaa tila myytiin huippuhintaan. Muutenkaan ei menny ihan nappiin ajotus; kevät tulee, joten kelit oli sen mukaset. Kaks ekaa päivää oli ihan ok mut loput ajasta menikin sitten kaatosadetta katsellessa. Lauantaina sentään päästiin bussilla isolle ostarille, mut sunnuntai meni hostellin aulassa istuessa ja netissä surffaillessa, sillä kaikki ostarit oli suljettu pääsiäissunnuntain vuoksi ja kaduilla ei hullukaan shoppaile tossa ilmassa! Perjantaina pyöräiltiin ympäri kaupunkia sentään hyvähkössä ilmassa.
Miami.jpg

Fiilis on sateen takia ja muutenkin vähän maassa, ilmeisesti nyt tää reissaaminen alkaa jo verottaa, rinkat painaa syntisen paljon. Nii, ja rahatkin kuluu uhkaavasti, joten sekään ei mieltä piristä. Noh, ylämäkeä seuraa aina alamäki, joten kai se tästä pian helpottaa.

Lähettäjä Cinttu 13:48 Arkistoitu paikkaan USA Kommentteja (2)

Hello mai friend, cheapy-cheapy, good price for juu!

Kalpeanaamat Karibialla osa kolme.

sunny 29 °C
View Ympäri mennään. on Cinttu's travel map.

Voi kuinka väärässä olinkaan kun epäilin meidän hermostuvan kaikkiin niihin pakettimatkailijoihin. Ongelmana ei ollut ollenkaan nämä kaljamahaiset punanahkaiset keskieurooppalaiset, vaan näille tuotteitaan tyrkyttävät myyjät! Jalkakäytävät ovat yleensä niin kapeat, että juuri yksi leveä mahtuu yksin kävelemään kääntymättä sivuttain. Siihen kun tyrkätään kourallinen paikallisia jotka ovat vakuuttuneita siitä että juuri sillä hetkellä minun päähäni pälkähtää ostaa 1,5 x 2 metriä iso taulu juuri heidän edustamastaan myymälästä, vaikka sekuntia aikaisemmin en osoittanut mitään kiinnostuksen merkkejä kyseista tuotetta kohtaan, tuloksena voi olla vain kalpeanaamojen pinnan palaminen.
Parin kadulla kävelykerran jälkeen olimme pakotettuja käyttämään rantaa kävelykatuna, joka ei ole ollenkaan niin huono vaihtoehto miltä se saattaa kuulostaa. ;)
Ensimmäinen paikka oli siis Cabarete, pohjoisrannikon purje- ja nykyään myös leija-lautailijoiden paratiisi. Hiekkarantaa riittää kilometrikaupalla ja tuuli puhaltaa navakasti lähes koko ajan. Onneksi se on ihanan hellivä meille riippumatossa makaaville riutuneille reppumatkaajille.
Jokailtaiset illalliset valkoisella hiekkarannalla tunnelmalyhtyjen valaistuksessa ovat myös sellainen muisto jonka suosittelen kaikkien hankkimaan niitä harmaita ja vetisiä loskapäiviä varten.

Seuraavat päivät koluttiinkin Samanan niemimaata paikallisilla pikkubusseilla, jotka ajoittain olivat niin täyteen ahdettuja, että porukka roikku kokoajan avonaisesta sivuovesta puoliksi ulkona. Onneks me kalpeanaamat ollaan melkein aina ekoina paikalla joten päästään survoutumaan niiden kahdenkymmenen muun ihmisen alle sinne penkin reunaan. Yksi parhaista "bussi"-kokemuksista oli matka vuoriston yli neliveto lava-auton lavalla. Kuusitoista kilometriä viiletettiin ylä- ja alamäkeä tukka hulmuten ja naama palaen. Tulikin mieleen että miks Suomessa kaikki kiva on kiellettyä, eli esimerkiks just tuo lavalla matkustaminen.

Samanan niemimaalta löytyy ainakin (!) yksi maailman kauneimmista biitseistä, ja näin keväisin hiiiirveä määrä ryhävalaita joita voi koittaa pällistellä veneestä tai rannalta käsin. Ja tottakai taas ollaan ystäviä ja tarjotaan parasta hintaa JUST FOR JUUUU! Tsiipi-tsiipi! Räyh.

Kun otti reppunsa ja käänsi selkänsä näille tyrkyttäjille löysi viitseliäisyydestä riippuen erikokoisia mahtavia rantoja joille pääsi vain jalkapelissä tai pienellä veneellä. Valitettavasti myös näille rannoille oli jo piittaamattomat ihmiset jättänyt roskiansa, ja tottakai meri tuo tullessansa rannoille kaikkea moskaa. Kyllä niistä silti vielä hyviä kuvia saa.
palmuvarjo.jpg

Paluu pääkaupunkiin oli taasen masentava. Melua, roskia ja kerjäläisiä. Mutta onneksi meitä odotti tuttu hostelli ja mukava amerikkalaisrouva. Pakollisina nähtävyyksinä kierreltiin muutama siirtomaavallan aikainen linnoitus ja itsenäisyysmuistomerkkejä. Muuta täällä ei oikein olekkaan, paitsi kymmeniä kirkkoja. Jos suoraan sanotaan, tämän maan parasta antia ovat pienet hiljaiset kalastajakylät joista ei löydy näitä tyrkyttäjiä ja jotka eivät vielä ole saasteillaan pilanneet merta ja koralleja. Sitten kun vielä osais puhua espanjaa, että vois heittää vähän läppää kylän kundeille. :D

Lähettäjä Cinttu 23:53 Arkistoitu paikkaan Dominican Republic Kommentteja (0)

Santo Domingo, DR.

Kalpeanaamat karibialla osa kaksi.

semi-overcast 31 °C
View Ympäri mennään. on Cinttu's travel map.

Kaupunki ja hiostavan kuuma kosteus eivät ole hyvä yhdistelmä. Bayahibestä lähdettiin pienellä bussilla, guagualla ja La Romanan kaupungissa vaihdettiin jumalaisen kylmäksi ilmastoituun reittibussiin. Matkalla alkoi ripeksiä silloin tällöin vettä, ja kuhan päästiin Santo Domingoon, joka muuten on Dominikaanisen Tasavallan pääkaupunki, Kadut ja kaikki oli aivan märkinä. Kuumuus ja kosteus joka iski bussin ovella oli häkellyttävä!

Enivei, Bayahibessa tosiaan kouluttauduttiin Open Water Divereiksi, joka merkitsee sitä että nyt me saadaan laitesukeltaa enintään 18:sta metriin. Hommassa meni koko tämä viikko, kun maanataina alotettiin teorialla, tiistai olikin meidän open, Oscarin, vapaapäivä. Keskiviikkona tehtiin harjoituksia matalassa vedessä ja torstaina päästiin oikeasti sukeltamaan ekaa kertaa. Enimmäkseen aika veden alla meni hengittämisen opetteluun (se on tosi kliffaa opetella ihan uudestaan näin aikuisella iällä) ja kellunnan hallintaan, jottei rytinällä jyrännyt koralleja. Perjantaina piti olla se suuri päivä jolloin me suoritetaan viimeset sukellukset, mut juuri kun aamulla ehdittiin hyvin herätä ja skarppina lähdössä koululle, niin Oscar tulee kämpille perumaan sen päivän suunnitelmat. Pöh. Snorkkeli siis käteen ja rantaa kohti!
Lauantaina siis vihdoin päästiin sukeltamaan viimeiset "opiskelusukellukset" ja kuulemma hyvin meni. :)
Parin tunnin lounastauon jälkeen vielä piti aivojen venyä loppukokeen verran ja hienostihan me siitä läpi päästiin, toisella oli neljä virhettä ja toisella kuusi, en kerro kumpi oli kumpi. ;)

Takaisin kaupunkiin ... matkamme siis toi. Tällä hetkellä kirjoitellaan hostellin pehmeästä sängystä (taas), omistajana hieman outo, alunperin Tennesseeläinen rouva, Bettye, jonka hieman erikoisesta asumisjärjestelyistä huolimatta tämä on erittäin mukava ja turvallinen paikka. Just tälläistä turvapaikkaa tarvitsee maassa, jonka kieltä ei oikeastaan puhu ja jossa ihmiset tuijottaa sua enemmän kuin sinä sitä kuuluisaa vaaleanpunaista elefanttia.

Huomenna lähdetäänkin saaren pohjoisrannikolle tutustumaan niihin kunnollisiin turistikaupunkeihin, saas nähdä kuinka hermo kestää kaikkia niitä pakettimatkailijoita.;););)

Lähettäjä Cinttu 22:45 Arkistoitu paikkaan Dominican Republic Kommentteja (1)

Bayahibe, Dom. Rep.

Karibianmeren paratiisi!!

sunny 30 °C
View Ympäri mennään. on Cinttu's travel map.

Tamanhetkinen sijainti on siis pieni kalastajakyla Dominikaanisen Tasavallan kaakkoisimmassa nokassa, 1500 asukasta ja monta hotellikylaa ymparilla. Langaton internetti maksaisi 20 dollaria per 24 tuntia, eli osaa namakin rahastaa! Ollaan siis perinteisen internetkahvilan varassa. Tama on hieman halvempaa kuin tuo :)

Aurinkoa ja lampoa taalta siis loytyy, asteet ei putoa alle 25 edes yolla. Ison tuulettimen alla on kuitenkin mukava nukkua. Muutama pieni sadekuuro on tullut silloin talloin, mutta muuten ilma on kylla aikamoisen taydellinen. auringonla..kkeelta.jpg
Kymmenen minuutin kavelymatkan paassa meidan kampalta (joka muuten on kokonainen asunto!) on pieni luonnonhiekkaranta, jossa on aivan rannassa elavaa korallia. Paikalla ei ole yleensa kuin korkeintaan muutama paikallinen, koska loput turistit on resorttiensa omilla puhdistetuilla hiekkarannoilla. Saadaan siis snorklailla aika rauhassa.:)

Sunnuntaina kaytiin tutustumassa laheiseen "paratiisisaareen" Saonaan.
Saona2edit.jpg
Yli tunnin venematka sinne ja sama takaisin oli aika rankkaa meidan norsunluunvalkoisille hipioillemme ;). Reissu oli kuitenkin hieno, nahtiin paljon meritahtia, isojakin kaloja (no ei nyt niin isoja kun luulette) ja taydellisia rantoja ja saatiin lounaaksi muun muuassa hummeria.
Tuo ei ole se:DDommarit_kotilo.jpg

Maanantaina aloitettiin Open Water Diver- sukelluskurssi, ja koko paiva kului sisatiloissa teoriaa päntäten. (hah, löysin napin joka antaa pisteet!!!) Huomenna sitten paastaan oikeasti veteen, ensin kyllakin harjotellaan aihan matalassa vedessa alkeita, torstaina varmaan paastaan oikeasti sukeltamaan, hui! (Kyllä äiti, vakuutukset ovat kunnossa!)

Kuvia joudutte odottamaan, mutta lupaan etta ne on odottamisen arvoisia. ;)
Nyt on kuvia, käykää myös tuolla valokuvagalleriassa! -------------------> (napauta Cinttu-sanaa oikeasta reunasta ja sitten valitse more photos...)

Lähettäjä Cinttu 11:55 Arkistoitu paikkaan Dominican Republic Kommentteja (2)

(Merkinnät 26 - 30, kokonaismäärä 46 ) « Sivu 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 »